Προτάσεις για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης

Αρχική Σελίδα Συζητήσεις ΦΟΡΟΥΜ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Προτάσεις για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης

  • Αυτό το θέμα είναι κενό.
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #17225
    dikastes
    Keymaster

    Η βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης στη Xώρα μας αποτελεί ένα από τα πλέον επίκαιρα και ακανθώδη ζητήματα, για το οποίο διεξάγονται πολλαπλές συζητήσεις σε διάφορα fora, δημόσια ή ιδιωτικά, οργανώνονται συνέδρια και ημερίδες, συστήνονται επιτροπές ή συγγράφονται άρθρα με σκοπό την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Με αφορμή τους προβληματισμούς που έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα σε σχέση ειδικότερα με το ζήτημα της απονομής ταχείας και αποτελεσματικής δικαιοσύνης στην τακτική διοικητική δικαιοσύνη, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια γενικότερη συζήτηση στο FORUM «γενικής χρήσης» της ιστοσελίδας μας, προκειμένου να διατυπωθούν απόψεις, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

    Στη εν λόγω συζήτηση μπορούν να συμμετάσχουν συνάδελφοι διοικητικοί δικαστές, αλλά και λοιποί παράγοντες της δίκης, όπως δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

    Σκοπός της συζήτησης αυτής είναι ο εντοπισμός πιθανών αιτιών που επιβραδύνουν τη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης στα διοικητικά δικαστήρια (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), ενδεχομένως ανά κατηγορία υποθέσεων και η υποβολή προτάσεων προς αντιμετώπισή τους.

    Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συζήτηση σε καμία περίπτωση δεν αποβλέπει σε επίρριψη ευθυνών (π.χ. σε Πολιτεία, δικαστές, δικηγόρους). Για τον λόγο αυτό δεν θα γίνονται αποδεκτά και δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που εντάσσονται σε μια τέτοια προσπάθεια, ούτε βεβαίως σχόλια ανάρμοστα ή υβριστικά.

    Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στη συζήτησή μας, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά από δύο (2) μήνες. Τα συμπεράσματα της συζήτησης θα καταγραφούν προς περαιτέρω αξιοποίησή τους, ενδεχομένως στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί από την ιστοσελίδα μας και θα είναι διαθέσιμα σε θεσμικούς φορείς, εφ’ όσον μας ζητηθούν.

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.